Wat is CrossFit?

CrossFit heeft als doel het aanbieden van een breed, algemeen fitness programma. Dit programma bestaand uit 3 belangrijke herkenbare componenten. Deze componenten zijn; continue gevarieerd en functioneel bewegen onder een hoge intensiteit. De uitkomst hiervan zal resulteren in het feit dat CrossFit jouw zo fit mogelijk maakt en niet zomaar fit, maar “overall” fit.

We zijn meer dan een gym! We zijn een community die ondersteunt, leert en aanmoedigt je doelen te bereiken.

Maar wat is dan “overall” fit zijn?

Nou wat CrossFit graag wilt is jouw “fitnesslevel” vergroten in de breedste zin van het woord! Hierbij richten we ons op het verbeteren van de 10 general physical skill; Uithoudingsvermogen en stamina, kracht, flexibiliteit, power, speed, coördinatie, behendigheid, balans en nauwkeurigheid. Hierbij onderscheid CrossFit  zich juist door zich niet te specialiseren op één van deze physical skills maar juist op de ontwikkeling van alle tien. Je fitheid wordt gekenmerkt door de balans tussen deze 10 skills, waarbij power output de belangrijkste graad meter is.

Maar waarom is CrossFit dan zo leuk?

Om je zo goed mogelijk te ontwikkeling en jouw fitness level te vergroten wordt er binnen CrossFit gebruik gemaakt van een grote variatie aan oefeningen. Zo gebruiken we olympische lifts, power lifts of afgeleide hiervan, gymnastische oefeningen en spelen cardiovasculaire oefeningen als lopen, roeien, springtouwen, ski-ergo een belangrijke rol. Duwen, trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen, rennen zijn de basisvormen van bewegen waar de mens voor is gemaakt. Deze bewegingsvormen komen constant gevarieerd terug in CrossFit trainingen en worden onder weerstand getraind middels diverse materialen. Hierbij kan je denken aan je eigen lichaamsgewicht, dumbells, kettlebells, zandzakken, barbells, touwen of door middel van een pull-up rek.

Deze afwisseling van trainen gecombineerd met de gezelligste community van Waalwijk zorgt ervoor dat trainen en het werken aan je lifestyle weer leuk en uitdagend wordt! Ja ook voor jou!

Het programma is zo ontworpen dat de oefeningen op elk niveau uitgevoerd kunnen worden, ongeacht leeftijd en fysieke gesteldheid. Onze coaches zullen voor je klaarstaan en je hierbij helpen

Is CrossFit wel iets voor mij?

CrossFit is elite fitness. Hier schrik je misschien van maar dat hoeft juist helemaal niet. CrossFit is juist geschikt en gericht op jou! Ons programma is zo ontworpen dat de oefeningen op elk niveau uitgevoerd kunnen worden, ongeacht leeftijd en fysieke gesteldheid. CrossFit is voor iedereen omdat intensiteit altijd persoonlijk blijft! CrossFit is meer dan alleen trainen, het is een levensstijl.

Onze coaches zullen voor jou klaarstaan en je hierbij helpen. Ervaring of geen ervaring in training; iedere deelnemer voert dezelfde oefeningen uit, echter de weerstand van de oefening(en) en de uitvoering van de bewegingen zullen per persoon verschillend kunnen zijn. De training wordt juist aangepast aan jouw niveau. Wacht dus niet langer en ga de uitdaging samen met ons aan! Het team van CrossFit Club Waalwijk staat voor je klaar.